Malta Vizesi Hakkında Bilinmesi gerekenler…

Malta Vizesi Hakkında Bilinmesi gerekenler…
31 Ocak 2013 tarihinde eklendi, 4.438 kez okundu.

Malta Vizesi Hakkında Ek Bilgiler;

* Erkek başvuru sahipleri vize evraklarına askerlik durumlarını açıklayıcı bir belge ekleyeceklerdir.

* 18 yaşının altında başvuru sahipleri eğer tek başlarına seyahat edeceklerse, vize evraklarına ebeveynlerinden alacakları birer Noter onaylı Muvafakatname (onay belgesi) ile birlikte ebeveynlerinin kimlik fotokopileri eklenecektir. Veya çocuk adına doldurulan vize başvuru formunda her iki ebeveynin de imzası olmalıdır.

* 18 yaşının altında başvuru sahipleri eğer aileleriyle beraber seyahat edeceklerse, her çocuk adına ayrı vize başvuru formu gerekecektir.

* Vize evraklarının orjinal olması son derece önemlidir.

* Malta’ya herhangi bir Schengen Vizesi ile giriş yapılabilmektedir.

* Yeşil, Gri ve Kırmızı pasaport sahipleri, ülkeye vize almadan giriş yapabilmektedirler. Ancak eğitim almak için Malta’ya gidecek olan tüm pasaport sahiplerinin vize almaları şarttır. Yalnız yeşil pasaport sahipleri, toplamda 3 aylık bir süre ile eğitim alacaklarsa, Malta’ya vizesiz giriş yapabilmektedirler.

* Schengen vizesi kuralına göre; pasaportunun geçerlilik süresi 10 yıldan fazla (pasaportunun ilk veriliş tarihinden itibaren) olan kişiler, bu pasaportları ile Malta vizesine başvuru yapamazlar, hatta hiç bir Schengen ülkesine bu pasaport ile giriş yapamazlar.

Malta vizesi için; pasaportun geçerlilik süresi “kişinin programının bitiş tarihinden itibaren en az 6 ay daha geçerli” olmalıdır. Ve ayrıca kişinin pasaportunda; Malta’ya birlikte seyahat edecek kişi sayısı kadar boş vize sayfasının olması gerekmektedir.

* Konsolosluk Pasaportun ikinci sayfasındaki “hamilinin imzası” yazan yerin pasaport sahibi tarafından imzalanmış olduğunu görmek istemektedir.

* Malta vizesi için varsa eski pasaportu olanlar, eskiden aldıkları vizeleri referans olarak kullanmak adına, yanlarında bu eski pasaportlarını da bulundurmalarını tavsiye etmekteyiz.

*Dil eğitimi için Malta‘yı tercih eden Türk öğrencilere yasal olarak çalışma izni verilmemektedir.

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

Sayfa başına git